با توجه به حال و هوای روحی خود روشنایی ساختمان خود را هوشمند کنید

روشنایی هوشمندروشنایی هوشمند

یکی از اصلی ترین, ابتدایی ترین و مهم ترین امکانات در سیستم هوشمند ساختمان, سیستم روشنایی هوشمند است.

در گذشته نه چندان دور, تنها تصوری که می شد از روشنایی داشت این بود که با زدن یک کلید برق, یک لامپ روشن می شد و در واقع به صورت سنتی هر کلید برق برای یک روشنایی اختصاص پیدا می کرد و در صورت حضور مهمان باید کلید برق های مختلف در فضاهای مختلف منزل را روشن می کردیم تا روشنایی مورد نظر را اعمال کنیم, اما با پیشرفت علم و مطرح شدن بحث هوشمندسازی دیگر نیازی به هیچ کدام از این کارها نیست.

سناریوی مورد نظر خود را بر روی پنل مورد نظر تعریف می کنیم و با یک لمس کوچک انگشت آن را اجرا می کنیم و همچنین از طریق یک برنامه و اپلیکیشن بر روی گوشی موبایل و تبلت و یا لب تاب می توانیم روشنایی ها را از هرجایی کنترل کنیم.

  • روشنایی هوشمند
  • روشنایی هوشمند

کنترل کامل روشنایی ساختمان خود را در دست بگیرید

بطور مثال با اجرای سناریوی مهمان به صورت خودکار تمامی روشنایی ها مانند: لوسترها, هالوژن ها, دیوارکوب, مهتابی و نورهای مخفی روشن می شود, در صورتیکه موسیقی هم در حال پخش باشد می توان نورهای RGB را نیز فعال و رقص نور متناسبی را اجرا کنیم.

و حتی می توان بعد از رفتن مهمان ها با اجرای سناریوی خروجی که بر روی پنل مورد نظر تعریف کرده ایم, روشنایی های اضافه را خاموش و تنها روشنایی خاصی را فعال کنیم بطور مثال لامپ های آباژور هاروشن بماند و مابقی روشنایی ها خاموش شود.

همچنین برای اتاق خواب ها و حتی دفاتر جلسات در ادارات و یا هر فضایی که مد نظر شما باشد, می توان با اجرای سناریویی که به پنل مورد نظر داده ایم در ابتدای ورود به فضای مورد نظر فقط لامپ های مخفی روشن شود تا دید کم و مناسبی برای انجام کارهای کلی بدهد و بعد از طی زمان مورد نظری که برای سناریو تعریف شده است خاموش شود و در صورت افزایش زمان حضور در فضای مورد نظر, نورها و لامپ های بیشتری روشن شود که خود این مسئله در صرفه جویی انرژی نقش مهمی را ایفا می کند.

روشنایی هوشمند

برای مدیریت مصرف انرژی روشهای مختلفی را می توانیم در بخش  روشنایی اعمال کنیم،

که می توان به استفاده از نور طبیعی در طول روز، هوشمند کردن روشنایی ها با توجه به حضور فرد، مدیریت زمانی، دیم کردن روشنایی های موجود، اندازه گیری میزان مصرف و زمان پیک مصرف، و قابلیت تحلیل داده های موجود اشاره کرد.

به طور کلی  می توان بیان کرد:
از این ویژگی حتی می توان در مکان هایی که فقط در مدت زمان کوتاهی رفت و آمد وجود دارد و امکان این موضوع وجود دارد که فراموش کنیم لامپ ها را خاموش کنیم  مانند: راه پله ها و راهروها, بهتر است از سیستم روشنایی هوشمند استفاده کنیم.
در سال های اخیر از سیستم روشنایی با تایمر استفاده می شده و ایرادی که این سیستم دارد این است که در صورت حضور بیشتر در مکان مورد نظر, روشنایی ها بر اساس زمانی که برای آن ها تعریف شده, خاموش می شود و برای روشن شدن مجدد, سنسور آن ها را باید فعال کنید, و یا در هنگام ورود شخص مثلا به راهروی طبقه اول کلیه لامپ ها تا طبقه آخر روشن می شود که با استفاده از سیستم روشنایی هوشمند در مکان های مورد نظر ذکر شده, تنها در هنگام حضور شخص در نقطه ای خاص, فقط چراغ های مربوط به همان مکان روشن شده و در هنگام خروج خاموش می شوند که خود این موضوع باعث کاهش مصرف برق می شود.

از مزایای دیگر سیستم روشنایی هوشمند می توان به ویژگی امنیتی آن اشاره کرد.

شاید بگویید چگونه؟

روشنایی هوشمند

با تعریف سناریوی خاص, می توانید در زمان هایی که به هر دلیلی مانند رفتن به سرکار و یا رفتن به مسافرت و حتی خرید رفتن ساده در منزل نیستید می توانید لامپ ها را در زمانی هایی مشخص روشن و یا خاموش کنید، همچنین به تجربه ثابت شده است در مواقعی که براي مدت طولانی در ساختمان حضور ندارید، فعال شدن بخش هایی از سیستم روشنایی در فواصل زمانی مشخص، حضور شما را درمحیط القا خواهد کردکه آمارها نشان دهنده این موضوع مهم است که کاهش چشمگیری در احتمال وقوع سرقت ها رخ داده است.

 

کارآمدی سیستم روشنایی هوشمند را به طور خلاصه به صورت زیر می توانیم بیان کنیم

بیان این مطالب به این معناست که روشن و خاموش کردن سیستم روشنایی تنها مزایای هوشمند سازی نمی باشد

محصولات مرتبط